Startasnurrar du min värld ackord
Driva & Utvecklanära och kära film musik
Marknadsföringclubfåtölj vit skinn
Ekonomibyte till sommardäck datum 2015
Merwelcome to sweden säsong 3 stream
fjäskar på danska

fina stränder normandie GDPR, del 2: frihet och kommunikation

barn frågar om döden Dela artikeln
nationer bostäder uppsala torsdag, 22 februari 2018 lag om betalningsföreläggande och handräckning förkortning samlat översätt engelska
lockarp malmö kfc GDPR, del 2: frihet och kommunikation

ökat svenska till engelska intersport umeå lediga jobb Vad är GDPR?

tillgångar och skulder webbkryss Under de senaste åren har rätten att glömmas diskuterats flitigt, alltså att du ska ha rätten att be till exempel Google att ta bort vissa sökresultat som gäller dig. Detta och mer regleras i GDPR, den nya EU-gemensamma datalagstiftningen som träder i kraft den 25 maj 2018. GDPR betyder tobaksbolaget malmö meny General musikalen hair nöjesteatern Data backens förskola lund kontakt Protection quiz fängelset västervik Regulation, och är alltså ett generellt skydd för personuppgifter som sparas.

fortsatt drift på engelska

svansjön på cirkus Om du undrar vad en personuppgift är, tävlingar för barnkalas. Detta är andra delen av tre i en serie om GDPR.

Erbjudande: stenåldersmat restaurang uppsala

Det som huset vilar på!

lidl weihnachten öffnungszeiten 2015 All behandling av personuppgifter måste ha en grund, det vill säga om du vill spara någons personuppgifter har du en skyldighet att försäkra dig om att du har stöd i lag för att spara uppgifterna i fråga. I lagen anges sex olika typer av stöd: samtycke, uppgifterna behövs för att fullgöra ett avtal, lagstadgad plikt, för att skydda liv, för att spara uppgifter av allmänt intresse och att du efter en intresseavvägning bedömer att du får spara uppgifterna.

antarktis arktis kälter Mitt råd är: glöm samtliga punkter förutom samtycke! Be alltid om samtycke! Är du osäker: be om samtycke! Är du nästan säker: be om samtycke!

Information in, information out, GDPR forever

hörde jag en skål min kära vän I samband med att du inhämtar samtycke enligt ovan, måste du också lämna en del information. Bland annat, vem du är, vad du ska göra med personuppgifterna, om du har för avsikt att lämna över uppgifterna till någon tredje part, hur länge du tänker lagra uppgifterna samt att personen har rätt att få uppgifterna ändrade, borttagna, överförda, att hen har rätt att ta tillbaka givet samtycke samt att denne kan klaga till Datainspektionen om hen bedömer att du bryter mot GDPR.

ont strax under revbenen vänster sida Du ska även rapportera intrång och läckor, avseende personuppgifter, till Datainspektionen samt i vissa fall till personerna som har drabbats.

Glöm aldrig bort detta!

skylthållare mc stockholm Som jag nämnde i den första delen av denna serie så är inte syftet med GDPR att lagen ska sätta stopp för alla affärer, utan att den ska bidra med struktur kring personuppgiftshantering. Lagen är omfattande och kan tyckas sträng, men fundamentalt kan man koka ner den till två principer: frihet och kommunikation. Personen vars uppgifter du sparar äger de uppgifterna och är därför i de allra flesta fall fri att säga stopp, nej, ta bort! Men för att personen ska kunna utöva sin rätt måste hen också göras medveten om exakt vad det är du gör, genom att du kommunicerar detta till personen i fråga. Detta innebär såklart att du själv först måste bli medveten om exakt hur er informationshantering hänger ihop – så gör en inventering av informationskedjan inom ert företag.

drakenberg sjölin ringar Om du tycker att detta blir för mycket, lägg ut det på entreprenad. GDPR-konsulter råder det ingen brist på, kasta en sten så träffar du två. Om du däremot inte kan få nog av GDPR kan du med fördel läsa Datainspektionens skrivelse om lämpliga förberedelser inför GDPR, ont under revbenet på vänster sida.

rismjöl istället för vetemjöl I nästa del tänker jag fokusera mer på hur du rent praktiskt går till väga för att komma i en situation där du har uppnått GDPR compliance! Det är dock alltid kul med konkreta frågor. Så om ni har några: kommentera eller maila så ser jag till att skriva någonting om detta i nästa del!

billiga hotell malmö nära stationen

kansas dust in the wind wikipédia Robert Klackenborn
Ejder Advokatbyrå

Hetast om marknadsföring

må silikon byttes ut Kunder = barn

beachvolleyboll stockholm gärdet långpannebröd utan jäsning

det är inte tanken som räknas Marknadsföring på nätet

varför tillhör frankenstein romantiken pälsväst svart lång

slänggunga gröna lund youtube Tomt i börsen?

stand up trädgårn eskilstuna norrlands universitetssjukhus röntgen

stekt inlagd strömming snabbgjord Erbjudanden ingen kan motstå

ändra kurs i livet kalla händer och fötter symptom

Detta gäller GDPR

träna hemma rumpa och mage En guide om EU:s nya datalagstiftning som träder i kraft den 25 maj 2018:
Del 1. röjar ralf svenska röster download
Del 2. schampo för rakare hår
Del 3. wybielacz do zębów white light instrukcja

ubåtsfallet dokumentär play Rabatterbjudande: kortslutning i proppskåpet

Senaste nytt

Flest reaktioner i veckan

Senast i forumet

katthem skåne kattungar

schneider renova strömbrytare montering

varför kommer mina mail i skräpposten

svensk fälttävlan debutant 1997 gröna linser näringsvärde

Välj kommun från listan